Meer energie door osteopathie!

april 2020
Moe zijn we allemaal wel eens en dat is niet zo gek. We gaan van deadline naar deadline, helpen onze kinderen met school, doen het huishouden, sporten het liefst zoveel mogelijk en proberen daarnaast ook nog leuke dingen te doen. Ja, daar word je moe van. Maar vaak moet die vermoeidheid na een goede nachtrust wel aanzienlijk minder worden. Helaas is dat niet bij iedereen het geval.

Meer aan de hand

Wanneer je gezond eet en elke nacht genoeg uren slaap krijgt, zou je je ook na een dag hard werken nog redelijk fit en energiek moeten voelen. Het kan best voorkomen dat de ene werkweek hectischer is dan de ander, en dat is oké. Maar wanneer je zelfs op je vrije dagen niet van die vermoeidheid afkomt en je merkt dat je er niet goed meer door kan functioneren, dan kan het best zijn dat er iets anders aan de hand is.

Verstoorde lichaamsfuncties

Zo kan een orgaan of weefsel ervoor zorgen dat bepaalde lichaamsfuncties verstoord raken. Vermoeidheid kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een overbelaste lever of nier, maar wanneer je schedel of wervelkolom niet goed functioneert, kan het zomaar zijn dat deze te veel prikkels naar je hersenen sturen waardoor deze overbelast raakt. Vermoeidheid is het gevolg. Maar er zijn nog veel meer systemen in je lichaam die de oorzaak van jouw vermoeidheid kunnen zijn. Het is daarom zaak om op tijd aan de bel te trekken en je te laten onderzoeken.

Osteopathie

Bij osteopathie zijn ze zich ervan bewust dat het lichaam verschillende systemen kent. Bij vermoeidheid zijn er veel van die systemen die betrokken kunnen raken. Je kunt daarom dus niet zomaar van één oorzaak uitgaan. De osteopaat doet daarom eerst uitgebreid onderzoek door middel van een vraaggesprek en het testen van de mobiliteit van het lichaam. Denk hierbij dus aan je wervelkolom, schedel, organen en het bindweefsel. Wanneer de oorzaak gevonden is, kan er actie ondernomen worden.

Een oplossing voor bijna elke oorzaak

De behandeling zelf zal dus per oorzaak verschillen. Zo kan de osteopaat prikkels laten afnemen waardoor het zenuwstelsel weer tot rust kan komen, maar kunnen ook de structuren van bijvoorbeeld de organen weer gemobiliseerd worden. Op die manier wordt de doorbloeding gestimuleerd en verbetert de functie van je organen. Maar een osteopathiebehandeling kan ook het immuunsysteem positief beïnvloeden waardoor het zelfgenezende vermogen van het lichaam een boost krijgt. Kortom, voor bijna elke oorzaak heeft de osteopaat een oplossing, waardoor jij je snel weer energiek voelt.

Meer weten?

Osteopathie is voor mij meer dan alleen patiënten behandelen. Wat ik erg mooi vind aan het vak osteopathie is dat we de belastbaarheid van mensen kunnen verbeteren. Zo zijn ze opgewassen tegen alle vormen van belasting, waaronder ook stress. Het is daardoor mogelijk om veel meer patiënten met uiteenlopende klachten te kunnen helpen. Naast volwassenen kunnen ook baby’s en kinderen bij mij terecht, voor uiteenlopende kwalen als:

  • Rug- en nekklachten
  • Buikklachten
  • Hoofdpijn en migraine
  • Vermoeidheid
  • Duizeligheid
  • Slecht slapen