Osteopathie voor baby’s

De bevalling

Tijdens de bevalling via de natuur­lijke weg worden er grote krachten op zowel het lichaam als de schedel van de baby uitge­oefend. De schedel vouwt zich in elkaar tijdens het passeren van het geboorte­kanaal. De wand­beenderen van het schedel­dak schuiven over elkaar heen om zich aan te passen aan de beperkte ruimte. Het vouwen is mogelijk omdat de schedel voor een groot gedeelte uit soepel kraak­been bestaat. Het ont­vouwen moet direct na de bevalling gebeuren, door de adem­haling en het huilen. Baby’s krijgen klachten als het ontvouwen van de schedel onvoldoende gebeurt.

Mogelijke traumatische ervaringen:

Osteopathie baby's klachten

Klachten bij baby’s waar osteopathie bij kan helpen:

Afspraak maken
Herken jij één of meerdere klachten bij je baby en ben je benieuwd wat osteopathie voor baby’s kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Klik op de knop aan de rechter onderkant om een afspraak te maken.

Een zorgeloze baby

Hoe klein ook: elk verlies van beweging in het lichaam kan het even­wicht verstoren, waardoor klachten optreden. Dit geldt voor mensen in alle levens­fasen: ouderen, jongeren, kleuters, peuters en zeker ook baby’s

Laatste blogartikelen over baby's: