Vakantiestress: hoe je weer kunt genieten van vakantie

augustus 2020

Leestijd:

x

minuten.

Vakantie hoort ontspannend te zijn, maar de werkelijk­heid is weleens anders. Als je denkt aan alles wat je nog moet regelen voor je vakantie, breekt het zweet je van alle kanten uit. In plaats van voorpret ervaar je vooral vakantie­stress. Heb je alle deadlines gehaald en heb je je out-of-office-mail wel aangezet? Is de zorg voor je huisdieren, inboedel en planten over­gedragen? En dan het inpakken nog: heb je alles mee wat je nodig hebt en ben je je medicijnen en paspoort niet vergeten? Onrustige omstandighedenDoor de huidige omstandig­heden wordt de stress natuurlijk nog eens opgevoerd. Je bent nodig toe aan vakantie, maar met alle onzekerheid en onrust die heerst, twijfel je misschien of het wel zo'n goed idee is om weg te gaan. Kun je beter in je eigen land blijven of ben je net zo veilig in het buitenland? En met welke maatregelen dien je dan allemaal rekening te houden? Kortom, op vakantie gaan is andere jaren weleens ontspannender geweest.

Klachten onder de loep

Wanneer je het lastig vindt om op vakantie echt te ontspannen, tot rust te komen en te genieten, wordt het tijd om je klachten eens onder de loep te nemen. Ben jij iemand die altijd een project om handen moet hebben en nooit stil kan zitten? Voel jij zelfs op het strand de drang om je mail te checken en kun je het leven thuis maar moeilijk loslaten? Vaak schuilt er dan een diepe onrust vanbinnen die jou weerhoudt. Osteopathie helpt je deze disbalans op te sporen en weer een lichaam te creëren dat in evenwicht is. Zo kun je de vakantie­stress loslaten en weer met volle teugen gaan genieten.

Beweeglijkheid

Osteopathie is een manuele therapievorm die gebruikmaakt van zachte technieken om het lichaam los te maken. Het richt zich in wezen op de beweging van en in het lichaam. Deze beweeglijk­heid is essentieel voor een goed functioneren van het lichaam. Osteopathie vermindert de spanning in het lichaam en optimaliseert zo de mobiliteit van de gewrichten en weefsel­spanning. Op deze manier komt het hele lichaam tot ontspanning.

Fysiek vs. psychisch

Bij osteopathie denk je misschien vooral aan fysieke klachten. Maar ook psychische klachten als stress kunnen hun oorsprong vinden in het lichaam. De stress zit namelijk niet alleen in je hoofd, het brengt ook allerlei fysieke reacties met zich mee. Zo kan stress zorgen voor een verhoogde bloeddruk en hartslag, een slechtere door­bloeding en een afname van de vertering. Door op de juiste delen van het lichaam druk te zetten, komt het lichaam weer in beweging. De weg wordt op deze manier vrijgemaakt voor het zelf­herstellend vermogen van het lichaam.

Over Mariska Meulman

Ervaar je een onrust in je lichaam, voel je je vermoeid, lusteloos of zit je gewoon niet lekker in je vel? Osteopathie brengt je lichaam weer in een natuurlijke ontspannings­stand waardoor alle lichaams­functies weer optimaal gaan werken. Bij Mariska Meulman kun je daarom terecht voor ondersteuning bij stress­klachten, maar ook bij zwangerschap, rug-, schouder- en nekklachten, hoofdpijn, vermoeidheid en slaap­problemen. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor baby's en kinderen. Zo gaat het hele gezin weer gemoedelijk de vakantie in.